Цвета Караянчева

След като две години остана извън парламента, Цвета Караянчева отново е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Кърджали.

„Това е едно живо родопско село, има училище и детска градина. Такива села в Родопите са много малко. Младите хора се изнасят към градовете“, коментира тя по БТВ от кърджалийското село Припек.

„Тук сме извоювали кметското си място с много труд, с много постоянство. Партийната работа в този регион е мисионерска“, коментира Караянчева. „Другите партии не искат да си развалят рахата. БСП издигат съветници в Кърджали, Крумовград, Кирково, Джебел, Черноочене. В тези общини, където е по-трудно, не си правят труда да отидат. Да не говорим за новите партии като ПП. ДБ играят само в Кърджали“, коментира Караянчева.

„Аз не се плаша, аз познавам района, знам какво може и какво не може да се случи“, заяви още Караянчева. Тя припомни, че последно е влязла като депутат от Кърджали през април 2021 г.

„Отстрани политиката не изглежда добре. В политиката се нароиха нови политици, хора без никакъв опит, които се опитват да управляват държавата като частна фирма“, коментира Караянчева.

Сега тя е водач на листата на ГЕРБ в Кърджали. „Убедена съм, че този път ще вземем мандат. Имаме силата, желанието, настроението на хората“, каза тя.

„Местната власт тук дълги години е упражнявала монопол. Много е трудно да убедиш хората да тръгнат след теб. В първите години, когато правихме партията, имаше изключително грубо отношение към хората, които са решили да предпочетат друга партия“, каза тя. През годините това се е променило.

Караянчева е убедена, че не се водят все още преговори за съставяне на правителство.

„Правителство ще има. То ще е такова, каквото имаше преди време с „Патриотичния фронт“. Там вървяха дълги разговори, всяка политика, която беше уточнена – излизахме и пред медиите разказвахме какво ще правим. Има възможност, представяйки нашата програма, да получим подкрепа“, каза Караянчева.

„Останаха само ПП и ДБ, които ще бъдат втори. Патова е ситуацията. Но се надявам ПП и ДБ да бъдат на висотата на своите избиратели, ще мислят за България, ще искат да преборят инфлацията, затова ще подкрепят едно правителство на ГЕРБ“, каза Караянчева.

„Мястото на Бойко Борисов като председател на партията е в парламента. Той го заяви. Той решава дали да влезе в парламента, или – не“, коментира Караянчева.

Тя потвърди, че ако са първи, ГЕРБ може да предложат Борисов за премиер. „Той е лидер на нашата партия, три мандата е бил премиер, има изключителен опит. В момента държавата трябва да има лидер“, каза Караянчева.

Основният приоритет за парламента, след съставяне на правителството, ще е държавният бюджет, каза кандидатът за депутат.