Христо Иванов

От големите политически цели няма да отстъпим. “Демократична България” участва във възможното управление на страната, което да я приведе в управляемост след най-продължителната парламентарна криза в демократичната ни история и което да започне да решава проблемите.

ДБ няма да спре да преследва целите си за съдебна реформа и реформиране на спецслужбите. Компромиси могат да се правят по различните законодателни инициативи, но няма да се прекрачват червените линии, касаещи самите цели на реформата. Десет години чувахме “не” за конституционната реформа и не сме се отказали. И сега няма да се откажем.

Сложили сме си главата в торбата и не си правим илюзии. Нямахме право да не опитаме да придвижим страната напред. Управлението е толкова добро, колкото може да следва своите приоритети. То е трудно, сложно, базирано на тежки компромиси. Като гледам акад. Денков и реакцията на правителството относно протестите на зърнопроизводителите си казвам: “Струва си”. Като гледам оставката (от председателството на комисията за контрол над спецслужбите) на Атанас Атанасов, си казвам: “Ще трябва още много да работим, за да си струва”, защото тя е много сериозен сигнал.