Георг Георгиев

Ще поканим на преговори всички, дори „Възраждане“, които имат антагонистични виждания. Може да няма официална коалиция или споразумение за сформиране на правителство, но е възможно някои идеи да образуват плаващи мнозинства. Това каза за “Твоят ден“ Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

„Имаме поне няколко варианта за коалиция. Не сме разчертали дебели разделителни линии, както правят ПП. Водим диалог с всички, без да се инатим и да поставяме ултиматуми. Ако получим първия мандат, можем да проведем нови разговори и да намерим къде държавата има интерес, около който да се обединим. Коалицията на ПП-ДБ е чисто математическа, защото двете партии по отделно щяха да имат катастрофални резултати. Ако те решат да работят за държавата, ще срещнат разбиране в нас“, посочи той.

По думите му ГЕРБ има превес над другите партии за изборите, но най-важно ще бъде кой ще има възможност да формира правителство. „Единствената политическа партия, която е заявила такава готовност,  има волята и тръгва с подобна заявка, е ГЕРБ. Опонентите ни казват как това няма да се случи. Кабинет на малцинството е много амбициозна и рискована цел. ПП и ДБ не могат да съставят правителство без подкрепа от ГЕРБ“, коментира Георгиев.

Според него случващото се около служебното правителство е отговорност на президента. 

Източник: НОВА