„ГЕРБ за пореден път спечелиха изборите и се чудят как да ги провалят и да не управляват. Доведоха една жена от чужбина, която няма поглед върху нещата у нас, съветниците и казаха – кажи това, кажи онова. Тя поиска главата на Гешев, в резултат на което от БСП прецениха, че в тази война не искат да участват. В момента сме в ситуация стреляйки по Гешев се самопростреляха ГЕРБ“, каза бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро в сутрешния блок на бТВ.

Той подчерта, че не виждаме, че Гешев е сам срещу всички.

„Виждаме, че има опит той да бъде сплашен и да му бъде въздействано с взрива. Виждаме, че после се активизираха разни парламентарни квоти да му искат оставката, хората които бяха за него и за една нощ размислиха. За това дали се развали възможността да има кабинет смятам, че определено да и искането беше главата на Иван Гешев“, добави Ревизоро.

Според него нормална коалиция ще е ГЕРБ, БСП и ДПС.

„Това, което се вижда в последните две години е, че партиите се явяват неподготвени както на изборите, така и след тях. Проглушиха ни учите да обясняват кой е най-добрият и кой е най-подготвеният, а в същото време се оказва, че месец и половина след последните избори между партиите не е имало никакъв диалог. Накрая резултатът е предизвестен“, заяви Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

„Съюз между първите две политически сили е абсурден“, каза той.

По думите му те са се разбрали и са се излъгали.