Томислав Дончев

Предизборната кампания не е нито спокойна, нито агресивна. Тя е малко уморена. Нямам предвид участниците в нея – хората са уморени от изборите. Големият проблем е, че ако всички политици, които участват във вота, и този път не успеят да произведат нищо, ще дадем най-силния аргумент на хората, че няма смисъл да се ходи на избори. Това коментира Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

По думите му има намеса на служебния кабинет в предизборната кампания. „Не визирам обаче финансовия министър, а регионалния. Той се занимаваше с археология и твърдеше, че някакъв асфалт бил по-тънък, отколкото трябва. Финансовата криза не е изненада за никой, който разбира от публични финанси”, каза политикът.

Според Дончев валутният борд към момента не е заплашен. „Това е екстремен риск, който към момента не мисля, че е налице. Към момента държавата не е заплашена и от фалит. Ако в рамките на две или три години се предприемат стъпки за балансиране на бюджета, мисля, че не. Но дългът все пак расте”, е мнението му.

Дончев е категоричен, че след 2 април трябва да има правителство и от ГЕРБ ще направят всичко възможно. „Зависи от волята на гражданите и конфигурацията на силите в парламента. Задачата, която българите ще ни поставят, в никакъв случая няма да е лесна”, смята кандидатът за депутат.

На въпрос дали от ГЕРБ разговарят с политическите си опоненти да има правителство, отговори: „Никакви задкулисни договорки не текат. Зависи от резултата от изборите. Но политиците, дори когато са опоненти, трябва да си говорят”.

Източник: НОВА