Делян Пеевски

Лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски отправи остри критики към държавния глава Румен Радев, който сутринта обяви, че с промените в Конституцията управляващите изпълняват сценарии и отново повтори тезата си, че ще сезира КС за измененията в основния закон.

„Мнозинството или не осъзнава в какви рискове ни вкарва, или прави тези промени за конкретни хора“, настоя Радев, преди да замине на посещение в Косово.

„Внимателно наблюдавах изявлението на Радев и разбрах колко важно е било да променим Конституцията, за да може наистина да имаме парламентарна република в пълния й смисъл“, пише на свой ред Пеевски, цитиран от сайта на ДПС.

Според него думите на Радев са показали „раздразнението на един главозамаял се властолюбец, на който е отнето пълновластието. Който с едноличното си управление, чрез безконтролните си служебни правителства доведе страната до политическа и икономическа криза, от които слава Богу изведохме България с евроатлантическото мнозинство в парламента. И с промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има властелин, който да вреди на народа и държавата“.

Пеевски твърди, че когато президентът говори за корупция, първото, което трябва да направи е да се вгледа в себе си и около себе си.

„Преди време Радев каза, че светлината, неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест и кураж, които да не се страхуват да се борят за нея.

Призовавам го да има доблест и кураж да обърне светлината към президентската институция и тогава хората ще видят много, много интересни и некрасиви неща“, заключава лидерът на ПГ на ДПС.