Бойко Борисов

За първия мандат трябва да се изчерпат всички опции между първите две коалиции, което навсякъде по света носи доверие и спокойствие. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание. Заяви, че по време на заседанието на НС е видял, че ПП и ДБ могат да си говорят само с ГЕРБ-СДС и ако двете формации намерят решение, това ще е най-стабилното и добро за България.

„Нека да използваме тези дни, лишени от чувството за величие всички, виждайки какво се случи днес в парламента. Виждате каква все още омраза има особено между другите партии. Това, което видях е, че партията на Промяната и „Да, България“ могат да си говорят само с нас. При едно такова голямо мнозинство имаме дни наред да продължим да работим по съдебна реформа, правосъдие, финанси, по това, което Нинова е внесла като законопроект – да спасим земеделието. Има неща по ПВУ, които да свършим. Затова продължаваме търпеливо да действаме“, каза той.

„С всеки изминал ден и те, и ние, виждайки отношението на другите партии в парламента, ако намерим решение, това ще е най-стабилното и добро за България. И те, и ние го виждаме. И днес, ако им гледахте физиономиите, и техните, и нашите – това излъчваха“, допълни Борисов.

Няма да сме пак на избори, ако те ни подкрепят с първия мандат, каза още той.

По думите му президентът Румен Радев би трябвало да има интерес България да е добре, да има редовно правителство и очаква той добросъвестно и добронамерено да се отнесе към въпроса.

Каза, че ГЕРБ-СДС са готови за лидерската среща днес. „Имаше много по-сериозна работа да изберем председател на НС и мисля, че с голямо мнозинство беше избран“, каза Борисов.

Заяви, че в 13.00 часа днес се събират работни групи по финанси и икономика. Стъпка по стъпка ще бъдат решени най-неотложните въпроси и вече са сформирани няколко комисии, допълни той.

Източник: БНТ