Атанас Атанасов

Имаше моментни състояния за скандали, но важното е, че държавата влезе в нормален ритъм. Приемането на бюджета е добър сигнал за нормалност в държавата. Без бюджет правителството трябваше да подаде оставка.

Това заяви за бТВ съпредседателят на „Демократична България“ и лидер на ДСБ Атанас Атанасов.

„Политическата работа е малък театър. Имаше театър около приемането на бюджета. Асен Василев срещу Делян Добрев – специфичен хасковски гамбит“, посочи Атанасов.

„В началото на другата седмица ще подпишем протокол за работа и взимане на решения между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Трябва да има предварително обсъждане и търсене на консенсус за политики между първите две сили, за да може да минават по-бързо и по-лесно. Христо Иванов има основен принос в изработването на протокола“, подчерта съпредседателят на „Демократична България“.

Той коментира и предложените промени в Конституцията:

„3 март разделяше България, предлагаме датата да се смени с деня на писмеността.“

„В промените на Основния закон обаче отпада мандатността на кметовете. Мнозинството има единомислие да ограничи и правомощията на държавния глава чрез служебните правителства“, добави лидерът на ДСБ.

По отношение на „Барселонагейт“ Атанасов посочи:

„В делото няма достатъчно доказателства за пране на пари. Може да са пропуснати възможности за събиране на доказателства.“