Кирил Петков

Като явна атака за саботиране за съставяне на правителство, определи действията на Радостин Василев съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в кулоарите на парламента.

Той определи като активно мероприятие на проруските сили случилото се днес и твърденията на Василев.

„Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за днешната атака. Наблюдаваме как днес от сутринта имаме координация на проруските сили в България, включително „Възраждане“ тази сутрин, а след това и пресконференцията на БСП. Важен факт, който чухме днес е, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22.00 часа. Само да припомня, че ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такива правомощия. ДАНС охранява само стратегически обекти“.

Кирил Петков заяви, че при едно възможно правителство с втория мандат, реформа на службите по сигурността ще бъде направена, като всеки кандидат трябва да е с чисто минало и независимост от бившата Държавна сигурност. Петков коментира, че почти всички министри, които са определени от академик Денков за структура на Министерския съвет, запазват своето желание да участват в кабинет, а междувременно текат разговори и с други.