Осман Октай

Не само безпрецедентно, но и арогантно и грубо беше поведениета от страна на Румен Радев и то не само като за президент, но и като за главнокомандващ българската армия. Почти им нареди да върнат празна папката с мандата и по този начин започна да си изпуска нервите в намерението си да продължава да управлява без парламент, да управлява служебното правителство и да създава достатъчно дестабилизация на институционалната и политическата обстановка в страната. Радев преследва реализацията на целите си за президентска република, заяви пред ФрогНюз анализаторът Осман Октай.

Повод за коментара му са острите думи на президента Румен Радев към „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ при връчването на мандата за съставяне на правителство.

Според Осман Октай по този начин са се потвърдили съмненията защо държавният глава бави връчването на втория мандат, след като в понеделник Мария Габриел от ГЕРБ върна празна папка на президента и заяви, че има договорка за реализация на правителство с втория мандат.

По думите на Октай още в петък е можело да има редовен кабинет

„Държавният глава умишлено забави тази процедура и позволи през това време да се развият тези скандали около заседанието на ПП и тези записи да се публикуват, службите да бъдат намесени. Веднага след това реши да връчи мандата. Явно целта му е била да не се реализира и да няма работещ парламент, да няма нормално, работещо правителство и той да продължава да управлява така, както управлява вече 2 години“, посочи Октай.

„Радев доказва тезата ми, че след последните избори ще бави връчването на мандатите до началото на месец април. Оказах се прав. Огромно е желанието на президента да дестабилизира държавата, парламентаризма и да дискредитира партиите с цел да реализира намерението си за промяна управлението на страната“, допълни още Октай.