Николай Хаджигенов

„Сигурен съм, че следващите имена от „Досиетата Пандора” ще бъдат свързани с ГЕРБ или ще бъдат пряко от ГЕРБ. Кой имаше възможност да краде през последните 12 години?”. Това коментира пред Нова адвокат Николай Хаджигенов.

Той обясни, че не е задължително присъствието в списък с офшорни форми да означава кражба, но не е учуден, че името на Пеевски се е появило там.

„Пеевски влезе в политиката с един стар автомобил и 3000 лв. Няколко години по-късно стана мултимилиардер. Няма свинщина в България през последните 12 години, в която да бръкнеш и да няма Делян Пеевскии пряко или косвено вътре. В това няма изненада”, категоричен е той.

„Ако някой се чуди защо Цацаров от главен прокурор стана шеф на КПКОНПИ, ето за това. Пеевски беше най-проверяваният политик. Проверките преди ги правеха едни други хора и те гледаха и не виждаха, като Иван Гешев. Сега ръководството на НАП и ДАНС е друго. Проверката от тези две институции ще бъде качествена. КПКОНПИ отказвам да го коментирам, докато Цацаров е там. Очаквам покрай „Пандора” много нарушения да излязат на бял свят. Имайте предвид, че „Магнитски” отвори Кутията на Пандора”, каза още той.