Ивайло Мирчев

“Това е най-малката промяна и за съжаление тя още не се е случила. Нашето усещане е, че ще бъде направено всичко, за да не се случи и днес”, това заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев пред NOVA на въпрос за преминаването на Бюрото по защита към Министерството на правосъдието.

“В момента, в който стане въпрос за г-н Гешев, за съдебна реформа рязко омекват колената. Понякога поведението на ДПС в парламента е като част от коалицията “Гешев”. Разчитаме обаче, че ще се прояви зрялост по първата стъпка за отстраняването на Гешев”, каза още депутатът.

“Днешният ден и начинът, по който политическите сили ще гласуват ще покаже на хората кой си спазва обещанията, какви обещания ще бъдат дадени занапред и кой ще си ги спази, защото в медиите и в кампания доста от политическите сили обясняват, че са за съдебна реформа, но когато се стигне до момента за такава – тези гласове изчезват”, подчерта Мирчев.

“Наясно сме, че ГЕРБ и ДПС няма да подкрепят законопроекта. Те са ясни в това си намерение. Хубавото е избирателите да знаят тези неща. Това, че нямаше извънредно заседание беше симптом. Важното е обаче днес да отнемем преторианската гвардия на Гешев и да започнем съдебната реформа, към която се стремим от години”, категоричен бе членът на “Демократична България. 

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here