Кирил Петков

Този вот на недоверие не помага на никого, коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков. Днес следобед „Възраждане“, „БСП за България“, „Има такъв народ“ и независимият депутат Радостин Василев внесоха искане за вот на недоверие към Министерския съвет заради политиката в сектор „Енергетика“.

„Възраждане“ и „Има такъв народ“ са много деструктивни, само се чудят как да направят още по-голям проблем от неща, при които няма проблем, смята Петков. Мисля, че имаме един много добре работещ Министерски съвет, в едно много трудно време за всички българи, посочи той.

Когато говорим за ротация, трябва да сме наясно, че без нас не може да бъде сменен никакъв министър, трябва и ПП, и ДБ заедно да са съгласни, че трябва да се смени някой министър, обясни Кирил Петков.

Днес по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че има критики към 7-8 министерства и при ротацията заедно с ПП-ДБ ще оценяват работата на всеки министър.

Виждате как министър-председателят Денков минава криза след криза напълно успешно, как министърът на финансите успя от минус 6 процента да стигне до 3 процента дефицит само за няколко месеца. Това, което мога да кажа на г-н Борисов, е че би трябвало да е доста горд, че подкрепя това правителство, коментира Петков.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков насрочи дебатите по вота за следващия четвъртък, а самото гласуване – за петък (13 октомври).