Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев коментира прескоференцията на ГЕРБ: “Има едни хора, за които гласовете Ви са стока. Вие им ги давате, за да свършат определена работа за България. Те обаче си ги ползват, както им е удобно. Естествено, говоря за изказването на Борисов, който днес заявил, че ако Слави му се бил обадил като колега да каже, че му трябват гласове, Борисов щял да си помисли, пък сега, видите ли, щял да откаже. Тоя алъш-вериш с доверието на българите трябва да спре, завинаги.

И не е чудно, че в политическа среда, свикнала така да си реди пасиансите, за виновни винаги са сочени онези, които държат на прозрачност. Онези, които настояват за споразумения, стъпващи на споделени принципи и общи политики, вместо на традиционното “колегиално” договаряне на гласове и подкрепа под масата.

В последните дни върху “Да, България!” и “Демократична България” се изсипа класическият лайномет на задкулисието и придворните му медии. Има няколко механизма, по които човек или организация попадат в обсега на зависимите медии. Основните два са тези: ако истински пречиш или ако вече не си в услуга на правилните интереси. Което ни води до поредния интересен факт – вече и ГЕРБ са под ножа на ПИК и БЛИЦ. Извън властта са и повече не могат да си вършат работата на удобен гостоприемник за паразитното задкулисие.

И на Борисов му е видимо трудно да преглътне тоя факт – личи си във всеки от безкрайните му брифинги на тема “Никой друг не може да управлява България освен мен”. Преди малко го чухме да обяснява как ГЕРБ са оставили България в много стабилно състояние, а след тях – погром! Служебните министри нищо не били свършили по министерствата за тези два месеца, държавата била превърната в кръжок… С последното не мога да не се съглася – само датировката му е друга. Кръжокът в управлението отдавна е факт, но служебното правителство няма нищо общо с него. За кръжочната дейност следва да благодарим на ГЕРБ и дългогодишните усилия на армията им от политически марионетки и обикновени калинки.”