„Не зная дали Борисов си дава сметка, че като иска „незабавното уволнение“ на министъра, заради който се сформира това правителство, и който символизира /не той Борисов, а Тагарев символизира евроатлантизма в това правителство/, сам се издава, че натискът на Кремъл върху него вече дава резултати.

Да напомня, не друг, а Борисов се съгласи Радев и да стане президент и да официално да оглави „петата колона“ в България. Путин държи Борисов изкъсо, знае му и сметките и му има страха. И тъй като в момента се разиграва сделката с руския газ през Турция, Борисов са го нашамарили руснаците и той започна да „сътрудничи“.

За да няма никой не разбрал – ако Тагарев си тръгне, половината смисъл за да съществува това правителство ще изчезне. Не само /не/коалицията ще се разпадне, но и вътре в ППДБ напрежението ще премина критичната граница.

И ДБ разследва съветника на Тагарев Емин и индиректно налива вода в Борисовата мелница и операцията на руските служби ?! – приятели и колеги от ДБ, ако продължите с тази политика и допуснете Борисов да уволни Тагарев, значи не ставате за пет пари и сте влезнали отново в роля, удобно за Борисов.“

Илиян Василев, Facebook