Бойко Борисов

От партия ГЕРБ излязоха с нови критики към решенията на правителството за газовите доставки, предаде БНР. Според ГЕРБ природният газ ще поскъпне с около 35% през май. Лидерът на партията и бивш премиер Бойко Борисов обвини управляващите, че участват в корупционни схеми. Това стана на извънреден брифинг на партията, в който участват още Делян Добрев и Теменужка Петкова.

Не знам кой съветва коалицията да участват в толкова предавания и по всички да има толкова заключения и изводи. Това заяви лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов по повод последните участия на премиера Кирил Петков и Асен Василев в телевизионни интервюта.

„За Петков предаването на г-жа Цънцарова е шоу. Казва го той, не аз, цитирам го”, каза той.
По думите на Борисов Петков се самоопровергал поне 10-на пъти.

„Енергийният министър сякаш е паднал от Луната. Ей, човек, ти трябва да говориш как да използваме Черно море, какво става с проучванията, за които платихме и се водят в момента. Той се държи все едно няма газ”, каза Борисов.

По думите на Делян Добрев ние пак си купуваме руска газ, но на по-висока цена, като показа информации, че „МЕТ” е подчинена на „Газпром”.

Според Борисов правителството всеки ден затъва по-дълбоко с изказванията си.
„Вие си играете с населението, икономиката и индустрията. Много услужливо ви прикриват, но и това свърши, хората ви усетиха”, добави още експремиерът.