Атанас Атанасов

Съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов заяви в студиото на „Здравей, България“ по Нова, че вътрешният министър Бойко Рашков не може да свидетелства за разследването на корупционните схеми, свързани с изграждането на автомагистрала „Хемус“ и допълни, че това е активно мероприятие с цел да накарат Рашков да подпише протокол, отнемаш правото му да огласява наличната му информация.

Атанасов каза, че ще търсят начин „да се разсече възелът между Прокуратурата и МВР“, защото това е противопоставяне спрямо обществения интерес.

Относно вчерашното включване от страна на Слави Трифонов от „Има такъв народ“ по темата Северна Македония, депутатът коментира, че това е много важна тема за България и че към този въпрос трябва да се отнася много сериозно с цел да се защитават националните интереси. „Трябва да се изпълняват договорите“ допълни той.

Атанасов заяви, че съмненията към Иван Иванов (председател на КЕВР) за участие в саботаж са абсурдни и ги обясни с вероятността Кирил Петков да е бил подведен.