България не е бедна държава, тя е една безобразно крадена държава и ако спрем течовете и повишим контрола ще има ефект като при актуализацията на бюджета – да намалим дефицита, а същевременно да се дадат повече пари за важни социални дейности, каза пред журналисти днес, 16 септември, бившият служебен министър Асен Василев.

Нека да минат два-три дни, да си помисля как да се включа в политическия живот, каза Асен Василев. Той посочи, че е важно следващият парламент да успее да сглоби мнозинство, което може да управлява. Това се видя при актуализацията на бюджета, ние говорихме за един разумен компромис, който включи повечето идеи, които чухме, посочи той.

България “де факто” е приела еврото, инфлацията в страната в голяма степен е “внос” и от тази гледна точка, кога ще сменим лева с евро е технически въпрос. Валутният борд ограничава популизма в парламента. Приемайки еврото тази усмирителна риза изчезва и това е много опасно, каза Асен Василев. Затова е нужен дебат и консенсус в обществото, за да се намери нова усмирителна риза на политиците, посочи той.

Белчев посочи че министерството ще работи за приемането на еврото. На оперативно ниво се работи и ще направя всичко контролът и прозрачността на работата да е максимална, каза Белчев.

Има проверка в Спортния тотализатор, но засега повече информация не може да се даде, каза Асен Василев в отговор на журналистически въпрос.

Напиши коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here