Крум Зарков

Не може дълго време Корнелия Нинова да заема едновременно позициите – вицепремиер, министър и лидер на партия. Несъвместимо е един човек да се заеме с тези огромни задачи. Няма такъв човек роден на света. По време на Конгреса на партията на 22 януари трябва да се констатира подадената оставка на Корнелия Нинова и да се отвори процедурата за пряк избор на нов лидер. Би било гротескно да не се приеме оставката на Нинова, тя подаде оставка, както трябваше да го направи, тя отпуши този процес и би трябвало да го доведе до край”.

Това каза пред БНР депутатът от БСП Крум Зарков, който ще се кандидатира за поста председател на социалистическата партия.

“Освен персоналните промени, които трябва да се направят в ръководството на БСП, партията трябва да покаже, че ясно може да приоритизира собствената си политика и така да убеди прагматично настроението Кирил Петков и Асен Василев, че не само идеологията, но и прагматизмът показват, че в драматично разделеното ни и бедно общество е необходима не само социална, но и подкрепяща изпадналите слоеве политика… Системата и без крадене е построена така, че концентрира част от богатството на нацията в много малко хора… 1% от най-богатите в България владее до такава степен ресурса на страната, че другите не могат да се нарекат свободни”.