Васил Божков

Днес продължават разпитите на Васил Божков.

Вчера близо 5 часа той дава показания като свидетел по разследването, което беше образувано по повод твърденията му, че е бил изнудван от бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова за 60 милиона лева.

Тримата бяха арестувани миналата година, но бяха пуснати без обвинения заради липса на доказателства.

Божков се прибра от ОАЕ преди 4 дни.

От прокуратурата твърдят, че е екстрадиран, а според представени от него документи той се е върнал в България доброволно.

Адвокатът на Божков – Георги Гатев, отрече той да е бил екстрадиран, тъй като на 20 юни е изразил желание да се предаде на българските власти.

„Мога да твърдя с оглед на материалите и информацията, с които разполагам, че тази информация не е точна, да не кажем, че може би е невярна. За това, че той е екстрадиран от Емирствата. Аз разполагам с документ, който представих при гледането на делото миналия път, че той доброволно с разрешението на прокуратурата се връща в България и че не е екстрадиран. Сега –  каква е информацията, която е получена, ще го видим това нещо, може би ще се окаже, че този документ, който аз съм представил, е с невярно съдържание. Горе-долу така излиза. Така че няма никакви данни. После, за да бъде той екстрадиран, трябва да има съдебно производство. А то няма такова производство“, каза Гатев.