Видяхме, че не само с „Демократична България“, а и с други партии и неправителствени организации можем да обединим усилия за това България да стане държава, в която всички ние искаме да живеем. Трябва да се впрегне цялата енергия на всички хора, които искат нещата да се подобрят, за да може и страната да тръгне напред. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев в ефира на БТВ. 

“Държавата не само, че не е на пауза, а се видя, че по време на войната в Украйна, която доведе до енергийна криза, до инфлационна криза, България успя да порасне с 3,9% – такова нещо през последните 15 години не помним“, поясни още той. 

“Няма как държавата да тръгне напред, докато е пробита лейка и всичко тече. Видя се, че след нашето управление държавата не само не фалира, както се твърдеше, а имаше ръст на икономиката и под 3% бюджетен дефицит. Това означава, че тези пари ги е имало във всяка една година преди това, но те не са стигали до хората. Когато оставиш лекарите на минимална заплата, нормално е да отидат в чужбина, когато оставиш и учителите с чорапи с дупки, нормално е да няма млади кадри за тази професия. Когато от министерството на финансите на САЩ казват, че финансовият министър и цялата група на ГЕРБ са нанесли щета на държавата за 600 млн. лева, е ясно къде са отивали парите. Българските граждани трябва ясно да заявят искат ли да продължат както досега или искат да станем нормална европейска държава“, категоричен беше Василев.