Най-новият милиционерски сценарии, чийто сюжет с флашки през един конкретен вестник лъха на мухъл, събра в общ фронт срещу подслушванията бившия премиер Бойко Борисов и функционера Румен Петков, който стои плътно зад екс президента Георги Първанов. Тази „неофициална коалиция” срещу незаконното слухтене се легитимира в четвъртък, когато Петков предупреди „случайни” хора от службите, че чадърът върху безконтролното подслушване някога ще падне, а Борисов „типично по мъжки” отново се изкара жертва.
„Разпознавам автомобил с монтирана камера, шофьорът идва, отива си, а камерата си работи.

После тези записи, ако има интересен посетител или може да стане компромат, се праща на босовете и те казват – това става, това не става, това може, ако го пипнем, да стане нещо, това за този вестник, това за оня“, заяви Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Пак там Румен Петков коментира: „Искам да напомня на бившите служители, че когато, примерно, Петков или Петров (защото по мое време бяха много Петрови), Симеонов, Мицова, Найденов, Желязков и други (пак казвам, това са случайни фамилии) вярват на боса, че контролът му върху прокуратурата е тотален, бъркат и трябва да знаят, че ако бъде установено по надлежния ред, че се занимават незаконно с проследяване, филмиране, подслушване и т.н., ще берат ядове”.

„На тази тема трябва да се замислят висши магистрати – дали ги има филмирани някъде. На тази тема трябва да се замислят няколко настоящи министри, има ли ги филмирани някъде, както и няколко бизнесмени. Мен сигурно ме няма”, коментира Петков.

Ден преди Борисов и Петков да се изявят един след друг по темата в сутрешния блок на Нова телевизия, първият сравни скандала с „Уотъргейт” и сезира прокуратурата, а Георги Първанов заплаши със съд, тези които разпространяват клеветите.

Иначе за да не се чуди някой как започна поредният ченгеджийски скандал, трябва да се припомни, че вестник ”Галерия” избухна с разкритие, според което Бойко Борисов и Георги Първанов са се разбрали да играят в един отбор на евроизборите, като бившият премиер финансира листата на АБВ, която щяла да отслаби БСП. Макар и да се позовава на запис на разговор в Банкя, вестникът не е публикува записите. Кристина Патрашкова обаче твърди, че те се пазят в редакцията му.

На този фон в петък прокуратурата нареди на ДАНС да извърши проверка по сигнала на Борисов, като снеме обяснения от него, Георги Първанов, Румен Петков и Кристина Патрашкова. Срокът на проверката е десет дни, а резултатите от нея щели да бъдат оповестени. Каквито и да са те обаче няма никакво значение, защото прожектирането на един и същи филм милион пъти отблъсква аудиторията.