Радослав Рибарски

Виждаме, че всеки ден хората получават нова доза страх от хората, които трябва да вдъхват спокойствие. Трябва да се въздържаме от апокалиптични прогнози, хората имат достатъчно тревоги, покрай ръста на цените. Самото говорене за фалит е лош сигнал за инвеститорите. За радост, БНБ реагира и отговорът беше категоричен. Това каза Радослав Рибарски от ПП-ДБ в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Той определи изказването на министър Велкова като „некомпетентно и безразсъдно“.

Рибарски каза, че говоренето за тегленето на нови заеми никога не е било политика на „Продължаваме промяната“. Той посочи, че ще следват политика за неувеличаване на данъците, но разходите трябва да се правят разумно

Политикът изрази надежда, че след изборите на 2 април ще има редовен кабинет. Той каза, че ПП и ДБ са направили широко обединение с неправителствени организации.

Рибарски заяви, че не е обсъждан възможен бъдещ премиер, този въпрос ще бъде решен коалиционно.

Политикът коментира проблемите в енергетиката, мерките, които бяха предприети и тези, които трябва да бъдат въведени. „Към момента виждаме, че енергийните цени се стабилизират. Тези цени предполагат нормализиране на ситуацията на пазара“, каза той.

Рибарски посочи, че за увеличението на цените на храните трябва да се намесят регулаторните органи и да стане ясно къде по веригата се спекулира.

Източник: НОВА