Бойко Рашков

“ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите и желае на база на престъпления, които се извършват преди изборите, да влезе отново във властта, което е позорно за една политическа партия”. Това обяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков след акции в населени места за нарушаване на изборни правила, цитиран от БТВ.

Работи се по случай с известен политически активист в Симеоновградско, който е осигурявал чрез посредник финансови средства и е ангажирал няколко души, които да гласуват за ГЕРБ, добави той.

Има свидетели, които се разпитват пред съдия. Този, който е осигурил посредничеството, ще бъде задържан, обяви още Рашков.

“В Любимец са проверени два адреса и са установени обитатели, свързани с изборния процес. Открити са 75 хил лв., половин кг злато и ценни предмети, иззети са лични и дебитни карти. В друг дом са намерени 65 000 лв, двама задържани с две досъдебни производства. Снощи в село Малко Градище е проверен търговски обект, стопанисван от съпруг на кметицата, където са намерени списъци с имена и е образувано досъдебно производство във връзка с данни за изборни престъпления.“, каза още служебният вътрешен министър.

Той допълни, че и в Любимец, и в Малко Градище са работили в полза на партия ГЕРБ: “Купуват гласове, за да подпомагат ГЕРБ да се върне на власт.“

За други нарушения в полза на други политически партии няма сигнали, добави Рашков.

Има образувани досъдебни производства, има и задържани.