Нова застрашителна емигранстка вълна от САЩ заплашва България!? Как ви звучи подобна глупост. Вероятно като глупост.
Да, но за българската прокуратура, тази изключително важна институция, напливът си е направо установен. Това поне личи от съобщение на обвинението, разпространено в петък.
От него става ясно, че „афроамериканците” са се настанили около джамия „Баня баши” в София.
За „новата вълна” емигранти досега никой нищо не беше казвал. Не бе спомената и във вчерашното представяне на Плана срещу бежанците, представен от вътрешния министър .

Но, според прокуратурата „афроамериканците са си тук”, а известният провокатор от протестите Бисер Миланов –Петното дори ги мрази.

Затова обвинителите му спретнаха дело. На него и на още четирима като него, които мразели софийските „афроамериканци”.

Дословно по съобщението: „На втори ноевмри около 16.00 часа петимата  са се движили по бул. „Мария Луиза“ в района на джамия „Баня баши“ с лек автомобил марка „Ауди Q7“. През прозорците на джипа и с два мегафона те призовали гражданите за саморазправа.

„Така не могат да продължават тези неща. Време е да се събудим. Ето ги черните, които виждате. Време е да вземем мерки и да се разправяме с тези черните“, съобщават от обвинението.

Призивите били отправяни към множество хора, сред които е имало и лица от „афроамерикански произход”.  

Досъдебното производство срещу Петното идва ден, след като прокуратурата образува също  дело за публично подстрекаване към престъпления и насаждане на расова омраза срещу зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.