Проф. Николай Слатински в профила си във Фейсбук: „Извинявайте, но по-глупава партия сред ползвалите се със значителна народна подкрепа партии от ИТН не сме имали!
Ама наистина – каквото и да кажат, както и да постъпят, все излиза глупаво!!!! Не можаха да измислят или сторят поне едно-едничко що-годе умно нещо.

Потресаващо говорене и вършене на глупави работи!!
Защо те се показват като глупава партия?
Ами защото отговарят на дефиницията за глупава общност от хора.

Една общност от индивиди е глупава (деструктивна), ако това, което тя прави като общност е по-глупаво (по-деструктивно) от сумата от всички глупави (деструктивни) неща, които могат да направят нейните индивиди поотделно.
В науката това е обратното на синергията, т.е. диссинергия.
При синергията 1 + 1 = 3
При диссинергията 1 + 1 = 1

Има поне 4 причини ИТН да се държи по този политически глупав начин.
1. ИТН нямат позитивна визия – те са Против всичко, което не ги кефи, но не знаят изобщо за какво са За.
2. ИТН искат само едно – да става тяхното и точка.
3. ИТН сега участват в политиката, а в политиката участват политици, но ИТН изобщо не са политици, те бъкел не разбират от политика и не желаят да научат поне нещо от нея.
4. ИТН имат патологично голямо себемнение, те са болни от тежко болно Его, взели са се толкова насериозно, че ще се пръснат от надутата си липса на самокритичност и от колосалния дефицит на способност да допуснат, че могат да грешат.
И ето, че след като глупаво до бездарност и бездарно до глупост профукаха и в двата парламента, в които участват, и двата мандата, които имаха, ИТН продължават да трупат камъни върху своя връх от глупави приказки и действия, точно както българските макета трупали камъни белким направят Вихрен по-висок от Мусала

ИТН се обявиха опозиция. На какво? На власт, която още я няма. Глупава поза е тяхната опозиция! Опозиция по принцип. А в същото време казват, че трябва да се подкрепи служебното правителство. Ами ако с третия мандат вземе някой та предложи служебното правителство, тогава ИТН шизофренично хем ще са му опозиция, хем ще го подкрепят.

Благодарение на глупостите, които системно върши ИТН, ние вече имаме две опозиции, те са двете партии с най-много депутати и сборът на депутатите им е повече от половината.
Ами да плеснат с ръце и да се прегърнат тогава. И без това се държат като сиамски близнаци с лидери, които са да хванеш единия, да удариш другия като псевдосемократи, мегаломани с увредена социална психика и с анормален нарцисизъм.
Много прав бях когато още през 2003 година написах анализ до президента за предизвикателствата и рисковете в Страната на Бойко и Слави….“