Корнелия Нинова

„Левицата!” беше създадена изкуствено, за да тегли от БСП. Там няма желание за обща лява политика или за обединение. Копието винаги е по-слабо от оригинала. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на БСП Корнелия Нинова по повод новосъздадената лява коалиция. Тя е категорична, че резултатът на БСП ще бъде по-висок от предходния.

„Решихме, че ще вземем окончателното си решение с кого и как да влизаме в коалиция, за да управляваме, след вътрешнопартийно допитване”, заяви лидерът на БСП като подчерта, че разлика между първия и втория в надпревара няма. „Те са едно и също”, смята Нинова.

Тя подчерта, че докато е била вицепремиер, България не е изнасяла боеприпаси за Украйна. По думите ѝ страната ни е изнасяла за над 60 страни, но в договорите пишело, че за тяхно ползване, а не реекспорт. „Ние бяхме коректив в правителството на Петков. Ако не беше нашата твърда позиция, тогава държавата щеше да вземе това решение, което сега взе Народното събрание – да се изнася оръжие”, посочи Нинова. Това, че ни го внушиха, това, че ни го лепнаха, беше организирана и последователна акция. Започна от президента Радев, мина през говорителите му. Това беше абсолютна манипулация”, твърди политикът.

Попитана дали руският президент Владимир Путин трябва да отговаря за военни престъпление, в каквито беше обвинен от Международния наказателен съд, Нинова отговори, че всичко, което не е доказано, е пропаганда. По думите ѝ войната трябва да спечелят „разумът и дипломацията”.

Корнелия Нинова коментира и мерките за борба с високите цени и инфлацията у нас. Тя подчерта, че същите търговски вериги, които работят и у нас, са постигнали споразумение с правителствата на много европейски държави за замразяване цените на основни хранителни продукти. „Какъв е изводът? Че българското служебно правителство не става и че не може да води такива разговори”, допълни лидерът на БСП. Тя смята, че допреди войната в Украйна и COVID пандемията пазарът е определял цените на стоките. Сега обаче, по думите ѝ, глобалната картина се е променила.

В разговора се включи и Николай Каварджиклиев, който е кандидат за депутат от „БСП за България”. Той коментира т. нар. „джендър идеология”. По думите на кандидата за депутат семейството трябва да е основната единица, в която да се възпитава дете. Според Каварджиклиев е грешно ученици в малки класове да бъдат учени за съществуване на различна от хетеросексуалната сексуална ориентация.

Източник: НОВА