Протестиращите студенти от НАТФИЗ обявиха „Ние движим времето напред” в началото на третата седмица от студентската окупация. Станалото традиционно сутрешно представление на младежите на пешеходната пътека пред Академията в понеделник бе заменено с прочитането на декларация.
„Днес ние ще говорим. Днес ние казваме: Ние, недоволните, движим времето напред. Ние променяме. В борбата си срещу неморалното, цинично и безотговорно правителство начело с Пламен Орешарски ние се обединяваме против

репресията на наши колеги от цялата страна. В този момент много от тях са подложени на психологически натиск и заплахи”, заявиха бъдещите артисти.

По-рано пред bTV студенти от УНСС отново заявиха, че върху тях е оказван натиск от ръководството. Предоставиха и кадри, на които се вижда как братът на финансовия министър Димитър Чобанов, който е асистент във ВУЗ-а, къса „окупаторски” плакати. Информация за натиск се появи и за протестиращите във Великотърновския университет.

„Всеки, който ни подкрепя, подкрепя една борба за бъдеще и за достойнство. Ние променяме, но и всички вие можете да променяте. Не казвайте: Утре ще почнем голямото, днес да печелим пари за прехраната. Не казвайте: Утре ще бъдем честни, днес тихичко ще се проврем. Носете си новите дрехи, момчета. Ходейки, падаме. Сънувайки, мрем”, пише още в декларацията на студентите от НАТФИЗ.

На страницата си във „Фейсбук” групата на „Ранобудните студенти” съобщи за нови окупации на зали – в Техническия университет в София, както и във Философския факултет на СУ.

Междувременно стана ясно каква ще бъде каузата, която ще подкрепят студентите, окупирали Ректората, с дарените им 500 лева от възрастен мъж. Парите, които предизвикаха редица коментари за това морално ли е да бъдат приети от протестиращите младежи, ще бъдат дадени на 20-годишната Виктория, която е в болница. Момичето беше намушкано с нож при въоръжен грабеж в събота рано сутринта.

Вечерта, когато по традиция протестът на студентите се слива с основната вълна на #ДАНСwithme, младежи свириха и пяха пред Ректората.