Москва Русия

Янукович избягал в Москва по последни данни. Един вид – върнал се при господарите си, ще кажете. По-скоро не. Янукович е поредният “wannabe” тиранин в света, който разбира на собствен гръб, че не трябва да вярва на ушите си, а на очите си. Предполагам от Московията до последно са го надъхвали, че той е техният човек и те „няма да позволят“. Проблемът е, че те не могат да не позволят. Те един Наджибулла, който щеше да им опъне кордон около новия Китай и да им даде плацдарм към Пакистан и Индия не успяха да спасят, че за човече, което реално представлява територии и население, които така или иначе могат да си вземат по всяко време ли ще рискуват конфронтация?

„Мисията“ на Янукович се изразяваше в „българизация“ на Украйна – довеждане на населението в не-руската част до тотална апатия, чрез дискредитация на всички политици („всички са маскари“), всеобхватна корупция, корпоративно-олигархичен модел на икономиката и високо ниво на битова престъпност (което е даденост в Украйна).

След това е лесно да убедиш и другите, че има машина на Времето, и като сте в съюз с Казахстан, нещата ще се оправят (както беше в СССР) – при нас това трудно би минало, но все пак те са доста по-близо до „Окото на Саурон“. Той обаче се провали в тази проста задача – оказа се, че в териториите, които не са „изконно“ руски, много хора не се връзват на елементарни трикове тип „от ЕС не ни дават пари“.

Също така се оказа, че май милицията и армията не искат да стрелят по населението, независимо какъв му е майчиният език. Не знам какво точно се е случило, но знам че загрижените за народа тирани и техните слуги бягат, когато тия с оръжията откажат да ги защитават, а не когато признаят че бъркат.

А на Русия не и трябва вожд на руските украинци – такива могат да се произведат на конвейр, трябва и президент на Украйна, който да подкара и тия дето се полячеят натам, където им е „мястото“.

Е явно няма да е Янукович – той ще си изкара старините по санаториуми, ядосвайки се защо е бил толкова „мек“. А Москва ще продължава да вярва, че хората в една държава се контролират само и единствено от върховната „власт“. Няма да повярва, че има различни видове сълзи.