“Благодаря за огромната сила на депутатите от ИТН и на Радостин Василев, който се бореше срещу мафията в спорта, въпреки, че нямаше КПКОНПИ да му помогне. Защото Слави Трифонов не искаше да се избере председател. България и нейната история винаги са зависили от смели хора и аз днес ги видях – лоялността им не е към бившия певец с неговите приятели, който каза, че няма нищо общо със завладяваната турска граница”. Това заяви премиерът Кирил Петков на извънредна пресконференция на “Продължаваме промяната”.

“Когато тръгнахме по площадите, обещахме нулева толерантност към корупцията. През последните няколко месеца непрескъснато се опитвахме да стигнем до това обещание. Закони се бавеха – винаги от няколко човека от ИТН. Днес стана ясно, че този вододел е тук – между мафията и България на свободните хора, на тези, които разчитат, че държавата ще работи за тях”. 

“Искам да благодаря за огромната смелост на хората, които напускат парламентарната група на ИТН”. подчерта той. И допълни: “Днес аз видях пред екрана едни наистина смели хора, котио знаят, че тяхната лоялност не е към закулисния певец с неговия 20-годишнии приятели. Стана ясно, че тяхната лоялност не е към бившия певец и неговия приятел Орлин Алексиев,” заяви Петков.

“Радвам се, че в НС вече има свободни депутати, които могат да действат по съвест и в името на народа. Надявам се те да стават все повече – както в този парламент, така и във всички бъдещи. Държавата трябва да се управлява от законно избраните й представители. Не от диванчета и фотьолчета, от хора, които нямат смелостта да влязат в тази сграда и да положат клетва е причината е да сме в батака, в който сме. Не може да ни управляват сценаристи задкулисно или от бивши премиери в джипки. Или от почетни председатели в сараи.” Това посочи от своя страна вицепремиерът Асен Василев. Мафията загуби възможността да си сформира правителство, категоричен беше той.