Кирил Петков

Антикорупционната комисия не прави нищо в този момент. Коалиционните партньори трябва да се обединим и да кажем, че трябва ново ръководство. Това коментира премиерът Кирил Петков. Относно номинациите за ръководните органи – това ще бъде дълъг процес и всеки от коалицията ще трябва да посочи свой кандидат, поясни още министър-председателят.

Дали вътрешният министър е подходящ за ръководството на КПКОНПИ, Петков каза: „Рашков се бори много добре в този момент като министър на вътрешните работи. Аз лично му имам голямо доверие”, посочи той. И допълни: „За самите кандидатури за КПКОНПИ нямаме никакви лица, които искаме да казваме. Трябва да има съгласуване. Не е добре преди да е съгласувано с коалиционните партньори, да се говори по медиите”, добави още той.

Петков заяви, че няма да се направи нищо по темата за Република Северна Македония без парламента. „Това е решение, което трябва да се реши национално. Преди да вкарам този въпрос в парламента, правителството няма да направи нищо, без тази подкрепа”, уточни още той.