Калоян Методиев

„Президентската република причислявам към политическата екзотика. Власт на улицата, военни преврати… Демокрацията трябва да бъде укрепвана, не разрушавана. Трябва да търсим оптимизиране и укрепване на парламентарната демокрация. Такава е и идеята за избори по пощата, особено в нашата ситуация и особено в навечерие на самите избори“, заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Nova News Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев.

„Всичко, което се случи през изминалата година, мина под знака на коронавируса. Трябва да се мисли за възстановяване на държавата и икономиката. Ако не се засили и темпа на ваксинация, ще изпаднем в изолация, което няма да помогне за възстановяването“, каза още Методиев.

Голямата битка на тези избори ще бъде ГЕРБ – БСП, което означава битка на статуквото и промяната. Изходът е непредвидим от ситуацията, резултатите са много близки. Протестният вот по логика би трябвало да отиде в най-голямата опозиционна партия – БСП“, смята още той.

За него залогът на тези избори ще бъде дали ще си отиде един модел, една епоха на ГЕРБ и Бойко Борисов. Методиев вярва, че този модел трябва да се смени с опозиция, която да носи по-голяма прозрачност, по-голям стремеж към истината.

„Нинова показа воля за промяна, смени много хора в ръководството, влизат млади хора в партията, вижда се стремеж към нови идеи и тяхното реализиране“, убеден е бившият началник на кабинета на президента Радев.

Според него трудно ще се състави правителство, но ще трябват държавници и лидери, за да се стабилизира държавата.