Как ще ги стигнем американците, пееше някога Тодор Колев.
И днес, години по-късно, имаме добра новина. Стигнахме ги! Добрата новина ни е поднесена именно от „човека имаме новина“.
Супер-героят на новото време Николай Бареков успя да изравни България със САЩ на терена на предизборните кампании.
Как, ще попитате?
„Желаещият-да-е-премиер“ с всеки ден чупи „рекордите“ на един кандидат за вицепрезидент в „мечтаната” Америка, бившия губернатор на Аляска, Сара Пейлин.
Ако някой случайно не си спомня, дори най-глупавото и банално нейно изказване по време на кампанията й с горкичкият Джон Маккейн, не предизвикваше нито смях, нито съжаление.
Със своето плиткоумие и наивност губернаторът на Аляска успя да събуди интереса на целия свят.

Но за съжаление не и на симпатизантите на нейната Републиканска партия и останалите американски граждани към своята личност…

С гаф след гаф, който може би е вдигнал медийния й рейтинг, Пейлин учуди всеки трезвомислещ човек, заинтересован от изборите в САЩ.

Смешно или тъжно, тя успя да остане в историята като един от най-неграмотните и наивни политици в световен мащаб.

Капакът на нейните бисери бе как Вашингтон ще застане на страната на севернокорейските си съюзници.

Но нека да перифразираме.

„Гуд морнинг, България!” И ние, малки и не толкова силни икономически, си имаме своя Сара Пейлин!

Вярно, от мъжки пол е. Няма титла Мис Уасила (Аляска) като нея, но пък е не по-малко хипнотичен за жените от всяка възраст, особено като водещ. Не на телевизионно предаване обаче, а на кръчмарска сбирка.

Освен това е първият български блогър с личен редактор на „своите“ коментари и смята себе си за един от най-добрите български „журналисти“.

Само че бившият журналист се е прицелил в по-висока цел, защото вече е лидер на политическо движение, особено „загрижено“ за българските майки. Наивен като Сара, той смята, че няма непреодолими цели, стига да си ги поставиш.

Без да има значение интелектуалният капацитет и елементарната грамотност. Без изобщо да си дава сметка, че е поредният бушон, който може да изгори при честите къси съединения в нашата родина.

Но с надеждата, че ще остане в историята, макар и с глупостта си, за която изглежда не си дава ни най-малка сметка.

За Сара Пейлин направиха няколко порно-филма, след провалената й кампания. Какво ли ще снимат за Бареков!?