Бойко Борисов

ГЕРБ ще подкрепи френското предложение за Северна Македония, ако бъде внесено предложение от МС в парламента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов. 

“Френското предложение за Северна Македония е много добре. Вярвам на президента Макрон и на ЕС. До този момент всичко добро в България се е случило благодарение на ЕК”, каза Борисов.

„Помолил съм депутатите на ГЕРБ да подкрепят предложение, ако се осмели този страхливец и лъжец, ако се престраши, ще има 59 депутата”, каза Борисов.

„Премиерът и управляващото мнозинство взимат и тежки и непопулярни решения, когато се отстоява принципът. В момента Западът, НАТО, Европа, евроатлантическите партньори искат разширяване към Балканите. Кой направи договорът за добросъседство, който беше приветстван и от президента Радев на КСНС? Ние заедно с колегите от СДС. Не мога да си представя как най-важната тема за Европа, за Америка, той не я бил чел. Ами да му я предоставим, да я прочете”, каза Борисов.  

„Вчера отново излъга, че ще отиде на съвет и ще обвини ГЕРБ и опозицията, че някой му пречи да внесе предложение от МС в парламента. Кой е този някой? Кой му пречи? От кого се страхува? На Запад имаме много приятели и те ни казват, че той ще се крие и страхува, докато ние не свършим тази работа”, продължи Борисов.

Борисов каза още, че сегашното правителство не е направило нищо по отношение на Протокола, който е неразделна част от френското предложение. Той не е и подписан. 

„Не се страхувай, ела в парламента, обърна се Борисов към Петков. Това е най-доброто решение за България, Балканите и ЕС”, каза още лидерът на ГЕРБ.