Гълъб Донев

Със заповед на премиера Гълъб Донев за заместник-министър на културата от 22 февруари 2023 г. е назначена Марина Василева, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Василева завършва международни икономически отношения с профил „Международен бизнес и мениджмънт”. Музикален мениджър с дългогодишен опит като рекламист и маркетинг експерт, била е и координатор на събития, участвала е в множество професионални музикални форуми и конференции. Марина Василева е част от работните групи на независимия културен сектор с ресорните министерства за разработването на мерки за преодоляване на COVID кризата и за създаване на регистър за свободните артисти.

Преди да поеме длъжността, от октомври 2021 г. до настоящия момент, Марина Василева е член на Управителния съвет на Българската музикална асоциация, а от 2000 г. – член на Управителния съвет на Сдружение Брас Асоциация.

Припомняме, че преди дни Борислава Танева бе освободена от длъжността заместник-министър на културата. Тя напуска поста по собствено желание.

Източник: НОВА