И какво стана сега? След над едно десетилетие излагации зад граница, прилежно покрит с дипломатическия паспорт, който му дава депутатският имунитет, трябваше Волен Сидеров да наруши нормите на международното право на българска земя, за да се заемат най-накрая съдебните власти с него!
Направо не е за вярване, какво нещо е иронията!
Самият факт, че в основата на поредния „Сидеров-скандал” стои опит за посегателство върху личността на чуждестранен дипломат, акредитиран в България и следователно ползващ се със същия имунитет, от който се ползва лидерът на „Атака” при пътуванията му зад граница, заслужава да влезе в историята на парадоксите.

Друг е въпросът, че прокуратурата образува следствие срещу Сидеров на основа нанасяне на телесна повреда на двама души, сред които служител на реда, опитал да овладее буйстващата свита на родния „фюрер”, при пристигането им на летище Варна. Нещо, което досега не се осмеляваше да направи, въпреки откритите посегателства на лидера на „Атака” срещу други служители на реда по време на месеците протести в София.

Възниква въпросът, а ако нямаше чуждестранен дипломат в полета за Варна на 6-ти януари вечерта, щяха ли така да се развият нещата? Въпреки над 50-те свидетели, разпитани от органите на реда!?

Посолството на Франция в София вчера бързо ревизира текста на официалната си реакция по случая, преминавайки от „обиден” на „дипломатически” език, съкращавайки определението „във видимо нетрезво състояние” и оттегляйки искането си за официално извинение. Може и те да са преценили, че ще е под достойнството им да влизат в директно пререкание със Сидеров, но със сигурност не са искали да се превръщат в мишената на гнева на лидера на „Атака”, така както това се случи на журналистите във Варна, дошли да отразяват протеста на националистите пред областната администрация вчера.