Депутатите обсъждат преразпределението на местата в две от постоянните парламентарни комисии – по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси. Те разглеждат два проекта на решения, които предвиждат „Има такъв народ“ (ИТН) да има право на още едно място за сметка на „Демократична България“ (ДБ).

Внасянето на тези предложения е плод на усилия на ИТН да си възстанови това, с което е била ощетена. От два месеца призоваваме да се преразгледат съставите и бройките на комисиите, защото смятаме, че, дори и по-късно да сме осъзнали грешките, по-добре да ги поправим, коментира Ива Митева от ИТН.

С предложенията обаче не са съгласни от „БСП за България“ и „Продължаваме Промяната“. Председателят на ПГ ДБ Христо Иванов предложи създаването на работна група, която да обсъди и прецизира разпределението на местата в комисии. 

От „Възраждане“ пък настояха, че опозицията е ощетена във всички комисии.

След почти два часа разисквания парламентът одобри предложението на ИТН за промени в състава на Комисията по бюджет и финанси, но председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски поиска прегласуване, а преди това – 30-минутна почивка.