Бойко Борисов

„ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленски във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна“. В срещата участваха и представители на украинското посолство в България, съобщи Боирисов във фейсбук.

Подчертах пред колегите, че благодарение на ГЕРБ бяха приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Голодомора за геноцид в българския парламент. Освен това още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков, уточни лидерът на ГЕРБ.

„Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме направили през последната година за Украйна. Подчертаха, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната“, пише Борисов.

От публикацията му става ясно, че в рамките на срещата са обсъдeni и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски – Слуга Народу – и Политическа Партия ГЕРБ.

Източник: CROSS